JUMPING FITNESS

Cvičenie na trampolínach (Jumping alebo Jumping fitness) pôvodne vzniklo v USA a vo veľkom sa začalo využívať behom II. svetovej vojny, kedy trampolíny používali pri svojich tréningoch piloti na zlepšenie priestorovej orientácie, koordinácie  a rovnováhy. Čo je ale prekvapujúce, jumping ako taký vznikol v Českej republike, odkiaľ sa dostal do ďalších krajín.

Jumping cvičenie zaraďujeme medzi aeróbne, dynamické cvičenia. Vykonáva sa na špeciálnych trampolínach s držadlami. Základom je kombinácia rýchlych a pomalých skokov, poskokov, výskokov, výkopov, dynamických šprintov ale aj silových prvkov v kombinácii s balančnými prvkami pre dokonalý kardio tréning. Hodiny Jumping® vedú vyškolení inštruktori Jumping® Basic diplomom, ktorý po celom svete školia profesionálni Master tréneri.

Okrem klasických hodín jumpingu existujú aj hodiny zamerané na posilňovanie, spaľovanie, intervalový tréning, hodiny pre deti, či tanečné hodiny. Existuje aj obdoba jumpingu s názvom FitJump, ktorý pochádza z Brazílie a líši sa najmä tým, že jumping trampolína nemá žiadne držadlo.

Benefity: Jumping® priaznivo ovplyvňuje kardiovaskulárny systém, zvyšuje kapacitu pľúc, hustotu kostí a celkovú vytrvalosť. Tréning na trampolínkách umožňuje komplexné posilňovanie svalov celého tela, a je tak vhodný nielen pre všetkých, čo sa snažia nájsť efektívny spôsob ako schudnúť alebo zvýšiť fyzickú kondíciu. Jumping je vhodný tiež pri rekonvalescencii po úraze alebo pri kĺbových problémoch. Zlepšuje trávenie a vylučovanie, podporuje detoxikáciu organizmu. Ľudia, ktorí pravidelne cvičia Jumping® sú schopní dlhšie pracovať, lepšie spia a cíti sa uvoľnenejšie. Jumping® má preukázateľné upokojujúce účinky na nervový systém. Vďaka kombinácii zábavného cvičenia, motivujúce hudby a špecifických pohybov zažijete doslova endorfinové infúziu.

Kto by Jumping cvičiť nemal? Ľudia s bolesťami chrbtice. Tí, ktorí majú problémy s kolenami alebo vyklenuté chodidlá či členky smerom dnu alebo von, by si určite mali dávať pozor pri dopadoch, takisto ako ľudia s veľkou nadváhou, aby si uchránili kĺby.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Top